Category: "Rasmus Nielsen"

Slekten Nielsen eller Nelson.....

by  

Slekten Nielsen eller Nelson.....

Eier bilde: Norsk Portrettarkiv Avbildet: Rasmus Nielsen

...har vi ikke tatt så grundig for oss hittil. Nielsen er mest brukt i Norge, men også i USA, mens Nelson er mye brukt av de som emigrerte til USA og New Zealand. En del av slekten havnet også i England. Grunnen til at vi ikke hatt sett så mye på slekten er såre enkel, vi vet for lite om etterkommere men vi prøver litt uansett. 

Rasmus Nielsen ble født i Bergen 14. desember 1792 og dør 9. januar 1855 samme sted, han var sønn av Halvor Nielsen og Maren Andersdatter, født ca 1748, hun er enke i folketellingen for 1801. Rasmus var kjøpmann, vi vet ikke hvilken bransje han jobbet under. Rasmus forlover seg den 3. januar 1823 med Dorthea Catharina Beyer, født i Bergen 28. juni 1800 og død i Bergen 11. september 1846, hun var datter av Morten Absalonsen Beyer (1760-1821) og Anna Margrethe Frantzdatter Diecke (1764-1857). Bryllupet står i Domkirken, Bergen den 23. januar 1823.

Ekteparet får 5 barn, men bare 4 vokser opp. Else Margrethe dør bare 20 år gammel slik at det er Martin Johan Nielsen, Morten Beyer Nielsen og Harald Andreas Nielsen som bringer slekten videre. De 3 klarer å få 30 barn i det hele slik at det blir en kjempestor slekt å holde rede på. Slekten er også ekstremt vanskelig å følge i enkelte ledd, ikke bare emigrerer deler av slekten, de er også Dissentere og fra de kirkebøkene er det sparsomt med informasjon å hente om de ble ført inn i det hele tatt.

Slekten Nielsen eller Nelson.....

Eier bilde: Jannecke Nielsen Friesen 

Avbildet: Helge Nilsen og Jannecke Nielsen Friesen

Av etterkommerne til Martin Johan Nielsen møter vi på musiker Jannecke Nielsen Friesen, hun synger Country musikk og har emigrert til Saskatoon, Saskatchewan i Canada. Jannecke er datter av Gidske Magrethe Iversen (1944-1981) og den kjente pop legenden Helge Nilsen fra Bergen. Helge er også kjent for å ha spilt "Centerløper" på Brann i samme løperrekke som "Kniksen" og "Pesen". Helge har også vært med i suksessgruppen "The Stringers" som kom inn på VGs sin topp 10 liste.

Jannecke giftet seg i Bergen 2009 med Mark Lewis Friesen fra Canada. Hennes hjemmeside med "Jannicke In A Nutshell" finner du her og her kan du høre noen av hennes sanger.

Tilbake i 1924 var Bjarne Beyer Norsk konsul i Saakatchewan, det kan du lese om i denne artikkelen fra Aftenposten 3. januar 1924.